Albóndigas de lenteja

Albóndigas de lenteja

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Albóndigas de lenteja. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas de lenteja is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They're nice and they look wonderful. Albóndigas de lenteja is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de lenteja, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de lenteja delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de lenteja is 5 a 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Albóndigas de lenteja using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Esta cuarentena ha sacado nuestra creatividad, y ahora que hay que aprovechar al máximo todos nuestros recursos, les comparto esta receta que nos compartió mi vecina y que hemos disfrutado mucho. Es una buena opción para quien le gusta la cocina vegetariana o la alternativa económica a la carne, es excelente y pueden salir muy buenas ideas de ella. #finde

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas de lenteja:

  1. 1/2 kg lentejas
  2. 1 cebolla chica
  3. 2 dientes ajo
  4. 2 cucharadas pan molido
  5. 1 huevo
  6. 2 jitomates
  7. 2 litros caldo de pollo
  8. al gusto sal
  9. al gusto pimienta
  10. cantidad necesaria aceite

Steps to make to make Albóndigas de lenteja

  1. Poner a remojar las lentejas en agua durante toda la noche, de preferencia para hidratarlas
  2. Escurrir perfectamente bien y poner las lentejas en un procesador de alimentos, junto con 1/8 de cebolla y dos dientes de ajo. Triturar en el procesador a manera de que quede semi trozada y se vaya haciendo una masa ligera y pastosa.
  3. Esta pasta se puede utilizar también para hacer hamburguesas y quedan deliciosas. Los niños no se dan cuenta que no es carne lo que están comiendo y quedan encantados y nutridos
  4. Vaciar la pasta procesada en un tazón y agregar el huevo y el pan molido, mezclar todo perfectamente, de preferencia con las manos, agregar un toque de sal solo para sazonar y la pimienta. Refrigerar unos minutos.
  5. En la licuadora agregar los dos jitomates, 1/4 de cebolla, 1 diente de ajo, sal y pimienta y las especias de su agrado para preparar el cladillo de tomate. Licuar muy bien y colar si es su gusto
  6. En una cazuela, calentar un poco de aceite y ya caliente, sofreír la mezcla de jitomate molido y mover constantemente para que no se queme. Agregar los dos litros de caldo de pollo, revolver para disolver bien la mezcla y dejar hervir a fuego balo. Tapar
  7. Con una cuchara, tomar una porción de la mezcla triturada de las lentejas y formar bolitas del tamaño acostumbrado para hacer sus albóndigas, más o menos del cuenco de la mano. Ponerlas en un sartén o cacerola con suficiente aceite caliente y freír. De preferencia deben quedar muy doraditas, para que resistan la ahogada en el cladillo. Ya doradas, dejar escurrir en un plato con papel absorbente y después agregarlas a la cazuela con el cladillo de jitomate.
  8. Servir en plato hondo para sopear con el caldillo y acompañar de arroz. Si optan por el caldillo espeso, acompañar con una buena ensalada

As your experience and self-confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you want to offer a recipe that utilizes less or more active ingredients or is a little bit essentially hot, you can make straightforward changes to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes on schedule. As for fundamental food preparation skills for beginners you do not require to discover them however just if you master some basic cooking methods.

This isn't a total guide to quick and simple lunch recipes yet its good something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Easiest Way to Make Super Quick Homemade Albóndigas de lenteja. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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