Albondigón de pollo en salsa
Hey everyone, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Albondigón de pollo en salsa. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Albondigón de pollo en salsa is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Albondigón de pollo en salsa is something that I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Albondigón de pollo en salsa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albondigón de pollo en salsa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albondigón de pollo en salsa is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Albondigón de pollo en salsa using 20 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.
#CookpadCocinaConAlexa ¿Os animáis a preparar un plato rico, sencillo y que va a gustar a niños y mayores? Pues venga, manos a la masa, un poquito de música y a divertirse cocinando.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Albondigón de pollo en salsa:
- Para los albondigones:
- 2 pechugas de pollo
- 1 loncha bacon ahumado
- 1 cucharadita café de ajo en polvo
- 2 rebanadas pan de molde
- 1 poquito leche
- Sal, perejil, pimienta y orégano
- 1 chorrito aceite
- Para la salsa:
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento rojo
- 1/2 pimiento verde
- 1 tomate
- 1 chorrito vino tinto (opcional)
- Sal
- puré de patata:
- 2 patatas medianas
- 1 chorrito aceite
- Sal
- 1 chorrito leche
Steps to make to make Albondigón de pollo en salsa
- Primero vamos a preparar la masa para los albondigones, para ello picamos muy menuditas las pechugas de pollo y las echamos en un bol. A ese bol le vamos agregar la loncha de bacon muy picadita, las rebanadas de pan de molde en trocitos y un poquito de leche. Mezclamos todo bien e incorporamos el ajo en polvo, la sal, la pimienta, el perejil y el orégano, removemos todo y agregamos un chorrito de aceite. Volver a mezclar todo hasta obtener una masa homogénea y dejar reposar en la nevera.
- Picar la cebolla, los pimientos y el tomate, lo puedes picar en trozos desiguales, pues luego se van a triturar. Hacer unas bolas con la masa que teníamos en la nevera.
- En una sartén o cazuela con un buen chorrito de aceite, freír los albondigones, por las dos caras a fuego medio. Cuando estén un poquito doraditos, poner los en un plato con papel absorbente y reservar.
- En el aceite donde se han hecho los albondigones, pochar las verduras, cuando lleven un tiempo pinchando, echar un chorrito de vino tinto y dejar que el alcohol se evapore. Triturar.
- Volver a echar la salsa en la sartén y cuando dé el primer hervor, incorporamos los albondigones y dejamos cocer a fuego medio 15 minutos. Recomendación? Tapar la sartén porque salta mucho e ir mirando cada cinco minutos y removiendo, si se hace muy espesa la salsa, agregar un poquito de agua.
- Para acompañar, le va muy bien el puré de patata, os dejo como lo hice yo. Pelar las patatas, cortar en trozos y cocer en una cazuela con agua, un chorrito de aceite y un poquito de sal. Cuando la patata esté hecha, pasar al vaso de la batidora la patata cocida y parte del agua de cocción, triturar. Añadir dos quesitos, triturar, echar un chorrito de leche y volver a triturar. Echar nuestro puré en una cazuela y calentar.
- Cuando tengamos todo listo y bien calentito, pasamos a emplatar, para ello ponemos un cama de puré de patata, dos o tres albondigones sobre el puré y lo regamos todo con la salsa. Espero que les guste.
As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly find that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal preferences over time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of fewer or even more active ingredients or is a bit basically zesty, you can make straightforward adjustments to attain this objective. In other words, begin making your recipes on schedule. When it comes to standard cooking abilities for newbies you do not need to learn them however only if you understand some straightforward cooking methods.
This isn't a total guide to fast as well as easy lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Award-winning Albondigón de pollo en salsa. Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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