Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre

Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It's easy, it is quick, it tastes delicious. Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre is something which I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre estimated approx 30 minutos.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre using 20 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Es una receta de mi madre y que a mí me encantaba cuando era pequeña.

Este guiso está más rico de un día para otro, cuando las albóndigas están bien impregnadas del saborcito de la salsa. Y por supuesto es perfecta para llevar en un tupper al trabajo o congelarlas.

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre:

  1. Para hacer las albóndigas:
  2. 600 gr. carne picada de ternera (puedes preparar mitad ternera y mitad cerdo)
  3. 2 rebanadas pan de molde mojadas en leche
  4. 2 huevos
  5. 3 ajos triturados en el prensa ajo
  6. Perejil
  7. 1 cucharadita levadura química Royal
  8. Sal
  9. Pimienta
  10. Una punta de cuchillo de nuez moscada
  11. Pan rallado
  12. Harina
  13. Para la salsa:
  14. 1/2 cebolla cortada en brunoise
  15. 1 pimiento verde pequeño cortado en brunoise
  16. 4 cucharadas salsa de tomate frito
  17. 1/2 cucharada harina
  18. 250 ml vino blanco
  19. 375 ml agua o caldo de carne
  20. Colorante alimenticio

Steps to make to make Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre

  1. Albóndigas: se pone la carne picada en un bol y se mezcla con el resto de ingredientes: ajos triturados, pan de molde mojado en leche y escurrido, sal, pimienta, nuez moscada, levadura química y huevos. Se mezcla todo muy bien para que se integren los ingredientes. Dependiendo de la consistencia de la mezcla añadiremos más o menos pan rallado. Yo sólo añadí 2 cucharadas.
  2. Se preparan las albóndigas, de 40 gr. cada una (yo soy así, lo peso casi todo). Se rebozan en harina. Y ahora tienes dos opciones que yo alterno, dependiendo de la estación del año:. Se ponen en una bandeja forrada con papel de horno y se meten al horno a 200º durante 20 minutos. A mitad de tiempo se les da la vuelta.. Se fríen en sartén con aceite de girasol. Yo sólo cubro la sartén con aceite y las voy girando hasta que estén todas doradaditas.
  3. En ambos casos, una vez cocinadas se ponen en una cazuela:
  4. Para hacer la salsa: Se pone 1 cucharada de aceite de oliva en una sartén. Se sofríe la cebolla y el pimiento todo muy picado durante 10 minutos:
  5. Si ves que se está quemando añade un chorrito de agua y sigue cocinando hasta que esté blanda. De este modo te ahorras ir añadiendo tanto aceite:
  6. Añade ahora el tomate frito ya sea casero o envasado:
  7. Cuando está todo bien mezcladito se agrega la media cucharada de harina y se cocina para que no sepa a harina cruda (no se echa más porque las albóndigas van rebozadas en harina y esta también espesará la salsa):
  8. Se añade este sofrito a la cazuela donde hemos puesto las albóndigas:
  9. Se cubre con el vaso de vino y agua o caldo de carne que es lo que yo usé esta vez. Mi madre siempre le ponía agua:
  10. Se cuece a fuego lento 20 minutos:

As your experience as well as confidence expands, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you intend to serve a recipe that uses fewer or more components or is a little essentially zesty, you can make straightforward modifications to accomplish this objective. Simply put, start making your dishes in a timely manner. As for basic food preparation abilities for beginners you do not need to learn them but just if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a complete guide to fast and very easy lunch dishes however its great food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Make Ultimate Albóndigas con pimiento en salsa receta de mi madre. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Albóndigas en salsa de tomate picante