Albóndigas con cigalas y almejas

Albóndigas con cigalas y almejas

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to prepare a special dish, Albóndigas con cigalas y almejas. It is one of my favorites. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas con cigalas y almejas is one of the most popular of current trending foods in the world. It is easy, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look fantastic. Albóndigas con cigalas y almejas is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas con cigalas y almejas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas con cigalas y almejas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas con cigalas y almejas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Albóndigas con cigalas y almejas using 22 ingredients and 19 steps. Here is how you cook that.

Las recetas con albóndigas son muy sencillas y podemos prepararlas de muchas maneras distintas: albóndigas a la jardinera, albóndigas al curry, albóndigas en salsa verde, albóndigas en salsa de almendras; o bien, podemos preparar unas albóndigas de soja texturizada, consiguiendo también una receta apta para vegetarianos.
En nuestra web: www.lamaletademaggie.com, encontrarás todas estas recetas.
No obstante, en esta ocasión, os vamos a mostrar cómo preparamos unas sabrosas albóndigas, combinándolas con cigalas y almejas, consiguiendo una perfecta combinación entre mar y montaña.

Ingredients and spices that need to be Get to make Albóndigas con cigalas y almejas:

  1. 250 g carne picada de cerdo
  2. 250 g carne picada de ternera
  3. 1 huevo
  4. 50 g miga de pan
  5. 125 ml leche
  6. 1 diente ajo picado sin el germen
  7. Harina de trigo
  8. Sal
  9. Pimienta
  10. Aceite de oliva
  11. 12 cigalas
  12. 250 gr almejas
  13. 1/2 cebolla
  14. 200 gr tomate triturado al natural
  15. 50 ml brandy
  16. 8 almendras tostadas
  17. 1 diente ajo (sin el germén)
  18. 10 gr chocolate negro (he utilizado de 72% cacao)
  19. Perejil picado
  20. 200 ml caldo de pescado caliente
  21. Aceite de oliva
  22. Sal

Instructions to make to make Albóndigas con cigalas y almejas

  1. En primer lugar, prepararemos las albóndigas. Pondremos la miga de pan con la leche, para que vaya poco a poco absorbiendo.
  2. En un bol pondremos las carnes picadas, junto con el huevo, el ajo, la sal, la pimienta y la miga de pan que teníamos con la leche.
  3. Mezclaremos todo muy bien y dejaremos reposar la masa, tapada con papel film, durante aproximadamente 30 minutos, en la nevera.
  4. Transcurrido este tiempo, cogeremos porciones de la masa y haremos bolitas.
  5. Las pasaremos por la harina de trigo.
  6. Pondremos una cazuela al fuego, con aceite abundante, añadiremos las albóndigas y las freiremos bien por todos los lados, retiraremos y reservaremos.
  7. Prepararemos una picada con las almendras, el ajo y el perejil.
  8. Pondremos las almejas en un bol con agua fría y sal, para que poco a poco vayan soltando la posible arenilla que puedan tener.
  9. Pondremos una cazuela al fuego con un chorrito de aceite, cuando esté caliente, añadiremos las albóndigas, previamente enharinadas ligeramente.
  10. Las dejaremos dorar, las retiraremos y reservaremos.
  11. En la misma cazuela, añadiremos un poco más de aceite, en el caso que fuera necesario y agregaremos las cigalas, previamente lavadas y secadas.
  12. Las dejaremos freír durante unos segundos, el tiempo dependerá del tamaño de las cigalas, las retiraremos y reservaremos.
  13. Agregaremos a la cazuela: la cebolla, previamente rallada y la dejaremos pochar.
  14. Incorporaremos el tomate y la sal, dejaremos terminar de hacer el sofrito.
  15. Añadiremos las albóndigas, el brandy, dejaremos reducir el alcohol, añadiremos el caldo y la picada, removeremos y dejaremos a fuego bajo, durante 20 minutos.
  16. Añadiremos el chocolate troceado y las almejas previamente lavadas, removeremos y dejaremos en el fuego hasta que se habrán.
  17. Por último, añadiremos las cigalas que teníamos reservadas.
  18. Rectificaremos el punto de sal y añadiremos un poco más de caldo o de agua, en el caso que lo veáis necesario.
  19. Ahora, ya tendremos preparadas las albóndigas con cigalas y almejas, listas para degustar.

As your experience and self-confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual tastes gradually. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a bit essentially hot, you can make basic adjustments to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for basic cooking skills for newbies you do not need to discover them yet just if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a total overview to quick and also simple lunch recipes but its great food for thought. Ideally this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Any-night-of-the-week Albóndigas con cigalas y almejas. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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